Skip to main content
Header Relatie-/Gezinstherapie Arnhem

Hoe is mijn werkwijze

In de loop der jaren heb ik heel veel ervaring opgedaan met echtparen en gezinnen in complexe situaties. Ik heb daarbij gemerkt dat er niet voor iedereen een standaardmethode werkt om hen te helpen. Ieder mens, iedere relatie en ieder gezin is uniek.

In mijn werk heb ik de ervaring dat er niet voor iedereen een standaardmethode is om hen te helpen. Ieder mens, iedere relatie en ieder gezin is uniek.

Ik wil u leren kennen; een mens is meer dan een probleem. Daarom wil ik in overleg met de cliënten ook maatwerk leveren. Hierin maak ik gebruik van de positieve krachten en mogelijkheden van elkaar, tenslotte zal ik u maar van korte tijd behulpzaam zijn. Ik gebruik methoden en technieken uit verschillende hulpverleningsstromingen om adequaat een aanbod aan u te doen. Ik volg enerzijds uw proces, maar zal niet altijd passief afwachten tot ‘het kwartje valt’. Dat kost u alleen maar extra tijd, pijn en verdriet.

Ik zal eerst een twee tot drie gesprekken hebben om samen met u te onderzoeken wat er zoal speelt en hoe iedereen tegen de situatie aankijkt. Indien nodig, vraag ik aan u eerdere verslaglegging of onderzoek betreffende de situatie of het probleem. De besproken informatie zet ik zo kort en bondig mogelijk op papier, gecombineerd met een behandelvoorstel. Dit bespreken we samen en indien akkoord, stellen we een hulpverleningscontract op waarin we samen doelen zullen formuleren voor u én hoe we deze samen proberen te bereiken. Ik schrijf expliciet samen, omdat ik het hulpverleningsproces zie als iets waarbij we ons allen verbinden met elkaar om de doelen te bereiken. Gedurende de hulpverlening zullen we de vorderingen ten aanzien van de doelen goed in het oog houden en deze evalueren.

Tevreden? Zegt het voort! Niet tevreden? Vertel het mij.

Echtparencursus: Houd me vast

Voor echtparen die een korte cursus willen volgen, waarbij er veel respect is voor ieders privacy, is er de mogelijkheid om met behulp een boek een relatiecursus te volgen. Dit is geen therapeutische groep, maar een training, om weer met elkaar in contact te komen en te verbinden. Dit is een heel mooie, prettige manier van werken. De cursus zal bestaan uit een zevental bijeenkomsten met een vast aantal echtparen. Meer informatie is hierover te vinden op: www.emotionallyfocusedtherapy.nl.

Privacy

Ik houd rekening met uw privacy. Het dossier blijft volgens wettelijke normen 20 jaar bewaard, en kunt u dit inzien volgens dezelfde wettelijke voorwaarden. Daarnaast heb ik therapeut een geheimhoudingsplicht, volgens de voorwaarden van de NVRG. Zonder uw toestemming zal ik met niemand contact opnemen over u, of overleg plegen.

Relatie- Gezinstherapie Arnhem kan u helpen met

 • Relatietherapie
 • Gezinstherapie
 • Individuele psychosociale therapie


Praktijkadres

 • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 • 06 - 34 52 81 44
 • Binnenvaart 25
  6846 LB Arnhem

Overige gegevens

 • KVK-nr. 50385755
 • BTW-nr. NL001876672B53
 • Lid van NVRG, NVPA, EFT, RBCZ, TCZ, S.C.A.G.